GOOGLE ARAMA AĞI REKLAMLARI
Google Arama Ağı Reklamları Nedir?
Google Arama, bilgi edinmek, ürün veya hizmet aramak veya satın almak, isteyenlerin ilk ilk durağı! Google Arama Ağı reklamları, her gün milyarlarca arama yapılan dünyanın en güçlü arama motoru Google’ın reklam modellerinden ilki. Kullanıcılar, reklamverenin markasına / hizmetine veya ürünlerine benzer bir şey aradıklarında, Google arama sonuçlarında ve Youtube gibi iş ortağı sitelerde, marka öncelikli şekilde yer alıyor. Google, mevcut bilgileri düzenleyerek erişilebilir ve kullanışlı hale getiriyor, arama yapan kullanıcıların karşısına çıkarıyor.
Arama Reklamlarının Özellikleri Nelerdir?
Genelde metin şeklinde hazırlanan reklamlarda kullanılan anahtar kelimelerden biri ile ilgili terimler aratıldığında, reklamlar, arama sonuçlarının üzerinde veya altında gösteriliyor. Ayrıca Google Play, Google Alışveriş (halihazırda Türkiye’de verilemiyor), Google Görseller ve Google Haritalar’da (Haritalar uygulaması dahil) arama sonuçlarının yanında, üstünde veya altında gösterilebiliyor.
Metin, dinamik ve sadece telefon araması sağlayan reklamlar arama reklamları arasında en popüler olanlardan. Kullanıcı, arama yaptığı zaman sonuçlar sayfasında ad / reklam etiketiyle gösteriliyor. Eğer reklam veren, Google iş ortaklarını da reklam vereceği platform olarak seçmişse, metin ve video reklamlar da bu platformlarda yer alıyor.
Fiyatlandırma
Klasik reklam ve pazarlama anlayışının tersine, reklam veren Arama Reklamları tıklandığı zaman ödeme yapıyor. Kampanya bütçesinin günlük olarak belirlenip, tutarın hesaba tanımlanmasından sonra, eğer reklam, bütçe kadar tıklanmadıysa, kullanılmayan miktar kredi olarak, reklam verenin hesabında kalıyor. Metin reklamlarının birden çok sürüm esnekliği sayesinde, hangi versiyonun daha iyi performans sergilediği görülerek, bütçeyi en iyi şekilde yönetmek mümkün.
Kimler Arama Ağı Reklamları Vermelidir?
- İnternet ve / veya mağaza satışını artırmak
- Daha fazla müşteriye ulaşmak
- İnternet sitesine daha fazla kullanıcıyı çekmek
isteyen tüm sektör ve kişiler için uygundur.
- Doğru Anahtar Kelime Analizi
- Rakip Analizi
- Güncel Teklif Tahmini
- Anahtar Kelimenin Rekabet Durumu
- İhtiyaca Yönelik Bütçe Planlaması
- Simülasyon Araçlarının Kullanımı
- Analiz Araçlarının Web Sitesine Tanımlanması
- Reklam Analizleri
- Raporlama